Friday, December 18, 2009

Avatar


Bapak best giler citer ni...giler best ar..awal2 tgk mcm citer ape je,dh xfhm..tapi lama2 tgk..aduh mak,best citer ni..u guys shud go n watch it..very nice movie.smp naik bulu roma aku.haha!semangat makhluk avatar ni wat aku rasa sgt terpegun tgk citer ni.leh x mcm tu?movie ni hampir 3jam la..so juzt relax n enjoy the movie!

Wednesday, December 9, 2009

Hari2 Kami








SAYANG KAMU SEMUA...

Dubai

Man..rasa dh lama xmengupdate blog ni..well sj nak bercerita.dis time pny trip is to dubai..will b from 10dec till 15dec then back to my hometown PENANG!will b home till 22nd.so sesiapa yg berminat untuk berjumpe dgn saya,silakan.hehe.btw planning to langkawi on 20th..hotel dh book,tiket ferry otw,transport akan diuruskan sebentar lagi.hehe.time for me to have a peace of mind...relax in dubai n penang n langkawi..great!btw the story i wanna tell is saya dah bertunang!dgn sape?akan diberitahu kemudian..

Trip to Beijing..biasa je..xkuar pn sbb xde duit.haha.mayb next time i think.have to enjoy everywhere u go.ni pn blum prepare for flight..mayb later ptg skit..my departure time is at 12 in the midnight.so sempat lagi.n im not planning to buy anything there..juz nak jln2 cuci mata kat negara org.

K..gtg guys..hopefully everything gonna b ok today..daa~

Friday, December 4, 2009

Nothing interesting

No interesting story by now..regarding shanghai..xkuar pn..as usual,lepak bilik je since im so tension which my sim card cannot be use on dat day..bygkan hidup tanpa fon..xleh kot..mcm nak giler.shocking news will be publish soon..wah..mcm berita tergempar je.haha..daa~

Monday, November 16, 2009

Next trip

My next trip is Shanghai..sejuk kot..aku check td..7 celcius kot.tomoro is my flight,will be back on thursday.

Friday, November 6, 2009

Beijing

Juz came back from Beijing,man,guess wat..i didnt expect dat Beijing going to b so cold..-4celcius kot,ngan snowing..giler sejuk!tak suke....tp best sbb dpt pegang salji..hehe.ingat plan nak kuar,tp since sejuk sgt,kuar g mkn je nearby our hotel.n guess wat 2,i didnt bring any top coat or cardigan..so terpaksa la pinjam my crew pny topcoat.next time take dis as a lesson for me.gmbr?as usual..xde gmbr sgt..selalu lupa nak tgkp..huhu.ni je yg ade.gmbr aku tgkp masa otw nak ke hotel..;p

Next trip is sibu..btw aku xjadi mutual ke colombo..since i got sumthing to do dis few months..i got one shocking news to all.hehe..tunnggguuu...

Monday, October 26, 2009

Adam Mifzal

Wah bz...

Entry kali ni nak share my new nephew pny pics..

Omg..baby sgt lembut k,sgt takot nak angkat,tp aku memberanikan diri untuk dukung adam mifzal..he's so cute..


New story:

Trip to colombo,nothing much,so so je since ddk dlm hotel je..xkuar since certain crew kata bahaya kalo nak kuar..mkn pn smua dlm hotel je,gmbr pn xde nak tnjk..next time g colombo plan nak try kuar..planning to mutual with my fren..since die nak sibu nitestop,aku leh amik die pny colombo.still thinking of it.

Next trip will be Beijing...

Thursday, October 8, 2009

....

Im back to kl...juz done with my 5days trip to kk n kuching..nothing much since i have been there b4.quite boring actually since set crew smua mcm wat hal masing2..but itz ok..gmbr pn xde nak ltk since aku penah ltk gmbr kk sblm ni.

Next trip will be Colombo..i will be there 4 4days then im going home for 3days..back to kl on 15th.gonna be a tiring week for me.wish me have a safe flight.oh ya..aku dpt nephew baru..my sis in law juz gave birth last 3 days.baby boy yg bernama Adam Mifzal...nanti aku upload gmbr die.tgg aku blk penang dulu.xsbr nak blk..

So c u...

Monday, October 5, 2009

Excuses

Since im still in kuching n i got nothing to do..tetiba aku terasa nak wat post ni..

Excuses..
Aku xfhm la nape sesetgh org suke bg excuse penat n bz.coz aku tau erti penat n aku tau erti bz..org mcm aku mgkn lagi penat n lagi bz tapi xpenah bg alasan 2 kat org unless mmg betul2 penat n bz.ok,kalo betul kita penat cmne pn,bkn lgsg xde masa tuk kol or sms tuk bertny kan khabar.betul x?seriously i cant take dat as an excuses.benda ni aku xrasa jadi kat diri aku je,aku rasa ramai mengalami situasi ni.

Mgkn alasan yg diorg bg ni,bermaksud,diorg xsuke kita?ke mls nak lyn kita sbb dh penat sgt?aku xfhm ar,sepenat2 aku pn,aku sentiasa ade masa tuk org yg tersyg..nape tidak org lain?

Renung2 kan la...

Thursday, October 1, 2009

New Delhi

Holla guys!

Trip to India is so much fun..love India..suke sbb brg sana murah.hehe.

Actually India is a nice place to shop.mmg murah giler but the country itself,agak kotor skit la..bkn kotor ape,juz sgt bedebu.n sumore sgt panas k!mmg berpeluh2 ar.even air kat hotel pn boleh rasa payau..but i dont reali care as long as benda tu bkn bertoxic n tak mati kan..hehe.kalo kat delhi kita leh tgk org2 yg susah juz wat umah kat tepi jln..ngan bdk2,cian la..masa kat india berpeluang la naik tut tut,kalo berhenti kat traffic lite,nanti ade bdk2 dtg mintak sedekah..cian tgk tp u noe,kalo dh bg kat sorang,nanti smua kwn2 die akn kdtg serbu tut tut korang..so kesimpulan nye ikut korang nak bg ke x.

Masa naik tut tut mmg ngeri giler..takot k tgk die bwk.ngan pintu xde.sana bleh dgr bunyi hon je kat jln..non stop hon..smua keta la hon..xde benda pn nak hon,habit la diorg ni..gangguan bunyi.huhu..love the hotel..kitorg stay kat sheraton new delhi.nice..i like.when u guys g india,make sure singgah kat sarojini.brg sana murah,sumore u guys boleh bargain lagi..bargain la kaw2,sure diorg bg nye..hehe.pandai2 la korang.k lah,nothing to say anymore juz enjoy the pics.daa~

*muka kepenatan

*things dat i managed to buy.

*fav items,dis shoes n the punjabi


Next is 5 days trip to Kota Kinabalu n Kuching.

Sunday, September 27, 2009

Thursday, September 24, 2009

Taipei

Back from taipei..nothing much about taipei,i prefer hongkong instead of taiwan.taiwan pny town pn sibuk mcm hkg.ramai giler manusia..i didnt buy anything during my time in taiwan.not in the mood of buying anything..but itz ok.im going to delhi tomoro..will do sum shopping there.insyallah..dis is my pics masa kat taiwan..start from kitorg naik train,then smp kat nite market..time ptg xla ramai sgt,mlm ramai giler manusia evendo on weekdays.last but not least,mlm sblm blk hotel,tingin plak nk mkn aiskrim mcd,so singgah jap.hopefully ape yg aku mkn kat taipei is halal..huhu.so enjoy the pics k.




Next trip is Delhi..

Friday, September 18, 2009

Selamat Hari Raya


Selamat Hari Raya Kekawan..

Wednesday, September 16, 2009

Back to KL

Wah..cepat je masa berlalu,dh seminggu aku kat penang n now im in kl.esok dh keje..huhu.xpe la,nak wat cmne..td smp kl about 3.30pm.smp je kuar g teman boy g jln tar..amik bj mama die.then we stuck in d jam about 2 hours..so berbuka la kitorg dlm keta..dgn sesat2 nye kitorg ni.yg bestnye 2 org besfrens leh lupa kat aku..huhu.si wanie aku sms xreply suruh gtau biler dh bkk pose gtau,tp die xreply,so boleh dimaafkan,yg si aliaa ni..nak marah ni.haha.aku mintak tlg die gtau aku biler pose dh leh bkk,die reply ok.biler aku tgk jam dh 7.25.nape aliaa xkol lagi..tgk2 die lupa kat aku wei..huhu.cian aku..hehe.aku ngan boy g mkn kat fratty crab kat ss2.beb,sedap giler!smp penat aku mkn..lps mkn g plak OU,teman boy tukar sluar armani exchange die..then time to go home.penat hr ni,cian kat boy smp ngantuk2..xpe la,kitorg pn dh lama xjumpe.hehe.seperti biasa aku yg kena buli drive keta die.haha..xpe,im ok with it.i had a great day today.so,c u after raya plak k.jgn lupa bg duit raya kat i.haha.k daa~

Sunday, September 13, 2009

Duit Raya


Duit raya is ready!